Kaljano Paruošimas: Kaip Užkurti Kaljaną?


Teisingas kaljano paruošimas yra vienas svarbiausių veiksnių, lemiančių rūkymo seanso kokybę ir trukmę. Tik jau patyrę rūkaliai žino pagrindines kaljano paruošimo taisykles, kurios padės mėgautis šiuo potyriu. Norint, kad kaljano rūkymas būtų kuo sklandesnis, turite žinoti, koks tinkamas vandens lygis kaljano vazoje, kiek angliukų reikia uždegti, kiek dėti tabako į taurelę ir pan. Tačiau nesijaudinkite, jei to dar nežinote. Pateikiame svarbiausius kaljano paruošimo žingsnius, kad jūs galėtumėte mėgautis kaljano rūkymo seansu.

Žiūrėti video:

Kaljano paruošimo žingsniai:

Kai įsigysite kaljaną, svarbiausias žingsnis – tinkamas jo paruošimas.

  • Į kaljano pagrindą (vazą) įpilkite reikiamą kiekį vandens, tiek kad vanduo apsemtų difuzorių, skylutę esančią kaljano stiebo apačioje, 1,5 – 2 centimetrus. Tinkamas vandens kiekis yra svarbus kokybiškam kaljano rūkymo procesui, nes tik tokiu atveju užtikrinama gera trauka cirkuliuojant orui.
  • Tada ant kaljano pagrindo jums reikia uždėti stiebą bei padėklą pelenams surinkti.
  • Paimkite taurelę, kuri gali būti pagaminta iš molio, keramikos ar kitos medžiagos, ir į ją įdėkite pasirinkto tabako. Jo dėkite pusę taurelės, bet jei įdėsite kiek daugiau nesijaudinkite, svarbiausia jo nesuspausti. Kaljanui skirtas tabakas yra lipnus ir drėgnas dėl jame esančio skonio sirupo, kurio nusausinti nereikia.
  • Tada uždėkite taurelę su tabaku ant kaljano stiebo.
  • Po to jums reikės angliukų, skirtų kaljanui, kurių galite įsigyti mūsų elektroninėje parduotuvėje. Angliukai yra parduodami skirtingo dydžio kubo formos gabaliukais. Jei naudosite didesnio dydžio angliukus, tada vienam kaljano rūkymo seansui jums užteks dviejų gabalėlių, o jei mažesnio dydžio – reikės trijų.
  • Ant taurelės viršaus uždėkite karščio kamerą, tada įkaitinkite angliukus. Kai angliukai taps oranžinės / raudonos spalvos ir pasidengs pilkais pelenais, vadinasi, jie yra paruošti naudoti.
  • Naudodami pincetą sudėkite juos į karščio kamerą ir palikite bent 10 minučių pastovėti, kad karštis nusausintų ir įkaitintų taurelėje esantį tabaką. Po to įstatykite žarną ir bandykite rūkyti.