Kaip Uždegti Natūralią Kaljano Anglį?

26 sausio, 2022

Jei ruošiatės rūkyti kaljaną namuose, labai svarbu žinoti, kaip tinkamai uždegti kaljano anglį. Kaljano anglis yra ne tik vienas iš pagrindinių, bet ir būtinų gero kaljano rūkymo seanso ingredientų. Kaljano anglis yra dviejų rūšių: natūrali ir greitai užsideganti. Jei kaljaną rūkote jau nebe pirmą kartą ir norite itin kokybiško rūkymo seanso, tada greičiausiai pasirinksite natūralią kaljano anglį. Šios anglys yra pagamintos iš sumaltų kokoso kevalų ir yra visiškai natūralios, todėl uždegimo procesas yra ilgas. Tačiau tai atperka faktas, kad jos daug ilgiau išlaiko šilumą, išskiria minimalų pelenų kiekį ir neprideda jokio skonio dūmams.

Anglies uždegimo procesas:

Natūralios kaljano anglies uždegimas paprastai trunka nuo 8 iki 12 minučių, todėl paprastas žiebtuvėlis tam netinka. Uždegti natūralią anglį galima naudojant kaitinimo spiralę, elektrinę viryklę arba specialią krosnelę. Vienas paprasčiausių būdų jas uždegti yra padėti natūralias anglis tiesiai ant kaitinimo elemento ir įjungti degiklį. Tokiu atveju turite apversti anglį po 4 – 6 minučių, kad abi pusės užsidegtų vienodai. Kai juodas anglių paviršius taps raudonas / oranžinis ir pasidengs pilkais pelenais, tada anglys bus paruoštos naudoti. Pabrėžiame, kad reikia laukti, kol anglys visiškai užsidegs, nes jei jos vis dar dega, tokiu atveju gali būti nepakankamai karštos. Kitas svarbus dalykas – vengti per ilgai laikyti anglis ant liepsnos. Jei anglys užsiliks ant degiklio per ilgai, dėl perteklinės šilumos jos susitrauks ir galiausiai sutrumpins nuostabų rūkymo seansą.

Natūralią anglį taip pat galima uždegti naudojant dujinę viryklę. Natūralioms anglims uždegti reikia taikyti daug galingesnę ir nuolatinę liepsną, todėl uždegimas paprastai būna lėtesnis ir sudėtingesnis procesas. Jei namuose turite dujinę viryklę, tada paimkite žnyplėmis natūralios anglies gabalėlį ir uždėkite ant ugnies maksimalia galia. Taip pat galite nusipirkti specialią kaljano anglies uždegimo krosnelę. Tokia krosnelė turi vieną ritę ir yra efektyviausias būdas uždegti natūralią anglį. Venkite elektrinių degiklių, kurių viršus yra plokščias, nes per jį nepatenka deguonies į anglies dugną. Maždaug po 5 minučių anglys turėtų būti apverstos, kai pasidengs šviesiu pelenų sluoksniu ir švytinčia raudona / oranžine spalva. Visas kokoso anglių uždegimo procesas turėtų trukti apie 8 – 12 minučių, priklausomai nuo anglies dydžio.